Home » Sälja dödsbo

Livet har sin naturliga gång och hur smärtsamt det än kan vara händer det att nära familjemedlemmar och vänner går bort. Det är inte alls ovanligt att man efter en tid har samlat på sig stora mängder möbler och prylar hemma och när man ärver ett nytt dödsbo blir det helt enkelt för mycket saker och man måste sälja av lite.

Att sälja ett dödsbo kan gå till på flera olika sätt. Beroende på hur mycket man vill göra själv kan man fotografera, paketera och sälja allt på nätauktion själv. Nackdelen med detta är att man inte alltid har koll på prisbilden och inte vet vilka utropspris som är rimliga. En annan nackdel med att sälja saker på nätauktion är att alla saker inte passar på auktion och därmed inte säljs.Sälja dödsbo

Det går att komma riktigt enkelt undan och ändå tjäna pengar på att sälja ett dödsbo genom att kontakta en etablerad antikhandlare. Viktigt är att inte ringa första bästa loppishandlare – utan att verkligen kontrollera uppköparen att det finns kapital att genomföra en stor affär med. Ett orört dödsbo med en del gamla möbler, glasserviser, dukar, verktyg, klockor och smycken kan inbringa dig som säljare en rejäl slant.

Som säljare av ett sterbhus eller dödsbo bör man dock ha i åtanke att företaget man anlitar för att tömma dödsbot inte jobbar gratis och man får då räkna med att de kommer göra prisavdrag för arbetat de faktiskt utför. Du kan välja att själv bära ut alla saker och köra dem till antikhandlaren elelr låta dem komma till dig och göra arbetet. Detta en är helt en fråga för dig som säljare att ta hänsyn till om du har tid och lust.

En del företag som tömmer av dödsbon utför även flyttstädningar. I de fall där det förekommer bör man som säljare av ett dödsbo be att få specificerat vilken del av betalningen som avser lösöret, hur mycket städningen kostar och vad som är avdrag för arbete.